Bu yazıyı da bir dipnot olarak geçeyim dedim. Daha önce sürekli yazın YGS değil de Sözel + 12.sınıf söylemiştim. (Genel olarak 12.sınıf sayısal kitlesine sahip olduğum için söylüyorum bunu, yoksa mezunlar için şart değil.)

Bazı arkadaşlar dershane sınavı için YGS çalıştıklarını, iyi sınıfta okumanın da önemli olduğunu söylüyorlar. Böyle bir şey yok. İyi sınıfta iyi öğrenciler olur, hoca da dersleri "iyi" anlatır ve bazı kısımları geçer. Sizin sevinizle uyuşmayabilir. Ve birinci sınıftakiler çok zeki ikinci sınıftakiler moron diye bir şey. Sadece son sınıflarda derslerde çok gürültülü olabileceği için son sınıflara düşmemek gerek. Benim öyle bir ihtimalim olsa ben dershaneye gider derste asla gürültü yapmadığımı ve başka bir sınıfa kaydolmak istediğimi söylerdim.

Önemli olan dershanedeki sınav değil YGS-LYS'dir arkadaşlar.

1 ay kaldı, artık eskisi kadar kendimden emin şekilde Sözel + 12.sınıf çalışın diyemem malum dershaneler açılacak dershanelerle paralel gitmek ana kuralımız. Ayrıntılar için "Çorba - Kritik Aylar Eylül ve Ağustos" isimli yazıya alalım sizi.

Sözel ve 12.sınıfın kritik durumunu tekrar belirtmek istiyorum, daha önce yazdım ama önemli bir kısım.

Sözel bir çok sayısala sıkıcı gelir. Bu yüzden okul zamanı bir yandan 12.sınıfla yani okulla bir yandan YGS sayısallarıyla didişirken aklınıza bile gelmez. Yazın yapacağınız kadar iyi bir çalışma yapabileceğinizi sanmıyorum.

İşi Martta bırakmak ise çok kötü bir hatadır. Marta kadar gireceğiniz bir sürü denemeyi çöpe atmış olursunuz, çünkü kendinizi sosyalde doğal olarak sınavın bütününde deneyemiyorsunuz. E ne anladım ben o denemeden?

12.sınıf mevzusu işe şu: 12.Sınıf Biyoloji, Matematik ve Kimya konuları babadır. Bu konuları dershane 2.döneme bırakabilir, eğer siz de dershaneye uyup ilk dönem bu konulara hiç çalışmassanız bu bir hata olur ve kolay kolay telafi edilemez. O konular yarım yamalak kalır. Halbuki LYS'de en zor sorular bu konulardan geliyor. 2013'te Organik Kimya'dan önceki konular hikayeydi resmen. 3 Yanlış yaptım Kimyada 3'ü de organik. Türev-integrali kimse sorsanız zordu derdi, integralin kendisi zor zaten.

Muhtemelen okul zamanı 12.sınıf konularına da kendiniz çalışacaksınız. Veya dershane kurs verecek. Gerçek şu ki sınav haftasında da 4 yıl boyunca yaptığınız gibi yoğun bir çalışma olacak. Ve YGS çalışmalarınız yarım kalacak. Bunu istemeyiz. Bunun yerine 12.sınıfın belli bir kısmını şimdi halletseniz, okul sınavlarına konuyu sıfırdan işleyerek değil de tekrarlayarak girseniz üzerinizden büyük bir yük kalkar.

Şimdiden kolay gelsin.