Güncelleme: Aşağıda yorum atan arkadaş yazıyla ilgili önemli bir şeye değinmiş mutlaka bakın.

Konu anlatımına nasıl çalışılır? Cevap basit. Konu anlatımına internetten çalışılır.
(Biyoloji, Türkçe, Tarih hariç.)

Önce videolu siteden konu anlatımına çalışılıp temeli inşa edersiniz. Videoyu izlerken not alma defterinizi ve kaleminizi önünüzden eksik etmeyin.

Taze bilgilerle 1-2 test çözersiniz.

Sonra dershanede hocanız sınıfta anlatır. Bu arada hem tekrarınızı yapmış olursunuz, hem de hocanızın dediklerini net olarak anlayıp daha fazla bilginin zihninize girmesine izin verirsiniz.

Demek istediğim şu, biyolojiye önceden hazırlanmayıp hocayı dinlemeye kalktığımda bazı yerleri kolayca anlayamıyordum, ben olayı anlamaya çalışırken hoca basıyodu gaza gidiyordu. Veya hoca önce bir kavram öğretiyor. Kavramımız "endoplazmikretikulum" olsun. Hoca önce endoplazmikretikulumdan bahsediyor, görevlerini söylüyor.Sonra lizozom oluşumdan bahsetmeye başlıyor. Lizozom oluşumuna endoplazmikretikulum katılır. İyi de neydi bu endoplazmikretikulum?

Böylece ipin ucu kaçıverir ve o ders cehennem olur. Bu çok basit bir konu için örnek ama bu dediğimi mutlaka sistemlerde yaşarsınız.

Örneğin fizikte de optikte bu geçerli. Bir yığın kural var, bu kuralları bilmeden, videoda şekilli olarak görmeden, ezberlemeden dershaneye gidersiniz, hoca kuralları yazar, biraz bahseder sonra soru çözümüne geçer ve zorlanmaya başlar. Tutup da zamanı bunları size ezberletmeye harcayamaz, ezberlemek sizin görevinizdir. Demem o ki videolardan hazırlanarak dershaneye gitmek bu işin olmazsa olmazlarından biridir. (Özellikle biyoloji için.)

Bundan sonra Ana (asıl) soru bankanızı (her zaman ilk önce başvurduğunuz banka) bitirirsiniz ve yapamadığınız soruları hazırlarsınız.

Önce dershanede işleyip sonra videolardan tekrar edebilirsiniz ama bunu yaparsanız dershanede dersin verimi elbet düşecek,

Önemli Not: Yukarıdaki video-dershane-test üçgenini her derste yapmanıza gerek yok. Ben bunu daha çok görselliğin ve mantığın çok önemli olduğu Fizik dersi ve sözel yolla anlaşılması güç olan Biyoloji dersi için öneririm. 
Bir de her konuya da önceden hazırlanacaksınız diye bir şey örneğin elektrik alan, elektriksel potansiyel ve paralel levhaların içinde bulunduğu konu birkaç formülden oluşuyor, bunun için ekstra hazırlığa gerek yok.

Fizikte görsellikten kastım şu; örneğin körfezvideoda fizik konu anlatımlarında üzerinde çalıştığınız şeyin animasyonunu görebiliyorsunuz, her şey teorikte kalmıyor ve aklınızda daha iyi kalıyor.

Bir de unutmayın, konu anlatımlı siteden çalışarak oluşturulan temel dershane temelinden sağlam çünkü o sitelerdeki hocalar doğaçlama yapmıyor, daha önceden hazırlıkları var, hata yapmıyor bazıları videoları keserek  hataları atıyor. İzlerken durdurup oynatabilmek de büyük avantaj. Dershanenin avantajı hocanıza soru sorabilmeniz ve hocanızın dersi anlatmak için şekilden şekile girebilmesidir.

Nasıl konu anlatımı çalışılacağını "Ders nasıl çalışılır?" başlıklı yazımda inceleyeceğim.

Konu anlatım çalışmak için ben sadece Youtube kullandım. Bana yetti.

.
Youtubakiler de iyi ve bol örnek çözüyorlar.

Konu Anlatım Linkleri:  (köprü kurmakla ilgili sorunlarım var o yüzden buradan link veriyorum.
(Liste biraz uzun, şimdi zamanınız varken bakın, ama Youtube size yetecektir çok da uğraşmaya gerek yok hepsi aynı dersi anlatıyor.)
 http://forum.donanimhaber.com/m_39033940/mpage_1/f_/key_//tm.htm

Üşengeçler için ufak liste (dh'de geveze. adlı üye derlemiş, *ları çok sık kullanmış)

www.bayramaltun.com
www.detaygeomat.com *
www.egitimprojesi.com
www.ekolhoca.com *
www.kemalhoca.com
www.lutfuzorlu.com
www.mesutsubasi.com
www.muhammetcoruh.com
www.mustafatekinay.com *
www.nejdetkirpi.com *
www.ofisokul.com *
www.tekinhoca.com