Blogumun linkini iki tane forumda yayınlamıştım, (e haliyle tabii, yoksa kim bakacak googleda en diplerdeki bloga?). Bugün bir tanesi "blog reklamı yapıyorsun" diyip konumu silmiş. (Vermeyeceğim sitenin ismini kısasa kısas :))) )

Daha önce yazmamışım nedense, şimdi yazayım. Siteyi neden açtım?
Daha önce de sitelerim oldu, rpgturk.niceboard.net (siteden çok fazla aşırma yapıldığı için kapattım), rpgtrk.blogspot.com (gene bir rpg maker sitesi, 3 yazı yazıp bıraktım ama, kimse ilgilenmiyordu) erturanelmas.megabb.com (babama açtım, o sıra ilkokula gittiğim için blog olayından bihaberdim, forum açtım ben de.) sitelerinin sahibiyim. (rpgtr.com'da da admindim sahibi kapattı.) Gerek sitelerdeki yazı kısırlığı, gerek kitlenin az olması (kim uğraşsın rpg makerla?) gerek de sitelerin reklamını yapmamam yüzünden siteler fazla tutmadan fail olup kapandı, zaten derslerle ilgilenmekten sitelerle de pek ilgilenmedim.

Şimdi bilgisayar mühendisliğini kazanmış bulunmaktayım, artık bu benim işim oldu. Yeni bir site açıp hem üzerinde çalışayım hem de okunayım biraz da tanınmış biri olayım istedim. Akademik amaçlı açtım diyebilirim yani. E bomboş site olmaz, bir şeyler yazmak lazım. Uzmanlık alanlarım kısıtlı, 18 yaşında adamın ne uzmanlığı olsun yani. Ben de en iyisi henüz bilgilerim tazeyken YGS-LYS üzerine yazılar yazayım dedim. Önceliği YGS-LYS'ye verdim ki millet hem yazın ne yapacağını bilsin, hem de erken açınca daha fazla kişi yararlanabilsin. 

Kısacası site şu an öyle gözükse de sırf YGS-LYS blogu değil, (ama bu konuda yazmaya devam edeceğim.). İleride başka konularda da yazılarım olacak. Siteden para kazanma gibi bir amacım var mı, şu an yok. Ama öğrenciyim sonuçta, site günlük belli bir hit yapıyor olursa neden olmasın? Ama şu an için gereken hitin çok uzağındayım. Yani anlayacağınız şu an tamamen öteki taraf için çalışmaktayım. :) Zaten açarken asıl istediğim bir sitem olmasıydı, daha önceki denemelerim başarısız olmuştu, bunda bari başarılı olayım. Ya zaten tamamen para için site açacaksam olsam bunu açarım Allah aşkına, internetten 2-3 kuruş kazanmak için bu kadar uğraşılır mı? :)

Bazı liseliler kendini feleğinden çemberinden geçmiş sanıp size yardım etmek için yazdığınız yazıları reklam diye kapatıp görmesini engeller. Bu konuda yapabileceğim bir şey yok. Eğer blogtaki yazılardan memnunsanız (blogtan demiyorum, tasarım berbat :( ) insanlarla paylaşırsanız onlara da yardım etmiş olursunuz, benim de emeklerim boşa gitmemiş olur.

Çalışmalarınızda başarılar arkadaşlar.