Arkadaşlar malum yeni yazı geldi elbet bloga gireceksiniz, ufak bir hatırlatma yapayım dedim.

Daha önce verdiğim programlarda hep her gün 2 paragraf testi çözmeniz gerektiğini yazmıştım. (ve öncelik çıkmış soruların, martta deneme olarak yapacağınız YGS 2010, 2011, 2012, 2013 hariç) Bunu bir kez daha hatırlatayım. Bunu alışkanlık edinirseniz paragraf sorularında daha başarılı olacağınız aşikar. Çoğu yerde görürsünüz bu öneriyi, ben gece yatmadan önce 10 paragraf çözdüm diyen mezunlar var. Şu an okul açılmadığından ve bol zaman olduğundan minimum 2 tane öneririm ama asıl öneririm bunu bir alışkanlık haline getirmeniz, yoğun bir günde 10 tane de iş görebilir yani. Çünkü bugünden başlayarak çözdüğünüz testler Mart'a kadar bir yığın haline gelecek, siz de az çalışmayla çok tecrübe edinmiş olacaksınız disiplininiz sayesinde. 

Not: İsterseniz 2'den fazla da çözebilirsiniz. Ama her gün işlediğiniz dershane konularını halletmeden ekstra paragraf çözümü yapmayın derim.

Not2: Paragraf işine önce konu anlatımlı kitap veya internetten ön hazırlık yapmanızı bilmemkaçıncı kez tekrar öneriyorum, bence kritik bir mevzu. Sonra buradan çeşitli tekniklere de bakabilirsiniz.

Ayrıca ben sosyali çalıştım nasıl tekrar edeyim diyenler oldu, onlar da deneme kitabı alıp haftada bir-iki tane filan deneme çözebilirler, o denemeler de göl olacak nasolsa :)) "Mezunların Başarı Hikayeleri ve Tavsiyeleri" isimli yazımdaki bir arkadaşın yazdığı bu deneme olayının önemini kavratan yazıyı okuyabilirsiniz.

Bu dönemde biraz YGS eğilimi başlayabilir, her zaman dediğim gibi dershane programına uyun onlar YGS-LYS dengelenmiş bir program güderler. Niye böyle bir uyarı yaptım? Daha şimdi YGS denemesi çözmek çok YGS kasıp hataya düşmeye dalalet görülebilir, ben tekrar olsun diye yazdım, gene söylüyorum dershaneyle paralel gitmek asıl hedef şu anda, sürekli YGS çalışıp dershaneyi ve dolayısıyla LYS'yi boşlamıyoruz.