Sakın ertelemeyin. Ve sakın gününüzü heba etmeyin. Bir günü hiç ders çalışmadan geçirmek ikinci güne davetiye çıkartır, ikinci gün de çalışmazsınız bir bakmışsınız tüm hafta çalışmadan geçmiş. Bir gün hiç çalışmayacak gibiyseniz.. Çalışacak enerjiyi kendinizde bulamıyorsanız.. Ne enerjisi taş atıyorsunuz da kolunuz mu yoruluyor? :)) Yani çalışamayacak kadar tembellişmişseniz masanın başına geçin ve en az bir saat çalışın. Eğer bir saatin sonunda (yalnız verimli bir "bir saat" olmalı) hala canınız çalışmaya devam etmek istemiyorsa bırakın (bırakmayın desem de bıracaksınız zaten) ve en azından yarın kendinize ceza verin.

Tekrar söylüyorum, gün kaçırmak sizi tembelliğe alıştırır. Yok "Ben bir günü tatil ilan ediyordum." falan fisman diyenlere kalmayın. Beyin dandik bir organ değil, bu kadar uzun araya ihtiyacı yok. Yaz gelince bol bol ara verirsiniz.

İlk yazımda "Her gün, tüm gün." çalışmanız gerektiğini söylemiştim. İkinciyi uygulamayacaksınız tamam, ama birinciyi uygulayın, bir gün bile ara vermeyin. Tabii çalışmaktan kastettiğim okulda test çözmek, dershaneye gidip gelmek değil. Konu çalışmak, her gün bir adım ileri gitmek önemli.

23.04.2014 Güncelleme: Osman Gazi'nin Orhan Gazi'ye vasiyetinden bir alıntı:

"Daima cihad ile devletini genişletmeye çalış. Çünkü uzun zaman sefer olunmazsa askerin secaatine; reislerin ve kumandanların bilgi, tedbir ve malumatına ağırlık ve noksanlık gelir. Böyle sefer işlerini bilenler ölür gider de yerine tecrübesiz kimseler gelir, bu yüzden de bir çok hatalar meydana gelir ki, bundan da devlet büyük zararlar görür."

Osman Bey burada diyor ki eğer ordu yatarsa tembelleşir. Komutanlar kendilerini geliştiremez, tecrübe kazanamaz, bildiklerini de unuturlar. Askerler için söylenmiş bu söz aslında hepimiz için geçerli arkadaşlar.

;)