Güncellendi: Aşağıdaki tıkacı ben uyumak için hala kullanıyorum fakat ders için biraz para kıyıp kulak üstü iş güvenliği kulaklığı" almanızı öneririm. Kulak üstü de sesi bir yere kadar keser ama en azından "keser ve daha iyi odaklanırsınız.

Takma videosunu da güncelledim.

Bu arada aynı sünger kulak tıkacını defalarca kullandım, hatta temizlemedim çünkü temizlenince kulağa geri sokamıyordum. Üzerinde bakteri üremesin diye buzdolabına falan koyuyordum, işe yaradı mı bilmiyorum. Herhangi bir hastalığa yol açmadı. Fakat çok sık kullanınca kulakta uğuldamalar çıkmaya başladı. O yüzden haftada 2 kere falan bununla uyudum.

*

Uykum çok hassas, bir de yurtta kaldığım için sürekli ses duyup uyanmaktan şikayet ediyordum. Bu soruna tesadüfen bir çözüm buldum. Nasıl daha önce aklıma gelmedi, 12.sınıfta da kullansaydım keşke diye hayıflanmaktayım şu an.

KULAK TIKACI!

Birkaç gündür kullanıyorum. Birkez gece yatarken kullandığım oldu ama genellikle öğle uykularında kullanıyorum.

-Yan odadan gelen sesleri kesiyor.
-Oda arkadaşımın horultularını kesiyor. :D
-Buzdolabı gibi ıvır zıvır sesleri kesiyor.

İnsan sesini kısıyor, müzik sesi sadece boğuklaşıyor (aynı odadaysa tabii).
Ama araştırdım, kullananlar bundan çok daha iyi sonuçlar verdiğini yazıyorlar herhalde ben takmayı beceremedim.

En etkili olanının eczanede 1-2 liraya satılan 31100 cinsi sünger tıkaç olanı olduğunu söylüyorlar.  Silikon olanı pek önermiyorlar. 10-12 liraya kazık olan markalar var hiç bulaşmayın. Bir de bu sünger olan direkt olarak kanalının şeklini aldığı için (çünkü iyice inceltip sokuyorsunuz sonradan o büyüyor.) pratik ve alınca "Bu kulağıma olmadı." deme ihtimaliniz yok.

Yıkayıp kullanabilirsiniz, sadece yıkayınca belli bir süre kullanamıyorsunuz çünkü sıkıştırınca eski haline çok çabuk dönüyor, 1-2  gün böyle oluyor sonra ilk alındığı gibi kolayca sıkışan hale geliyor.

Zararları

Tek zararı alıp ortalık yerde bırakırsanız ve hiç yıkamassanız doğal olarak üzerinde bakteri birikir, iltihap yapabilir. Bundan başka zararı yok yararı var. Uyurken sesten etkilenmeyeceğiniz için daha kaliteli bir uyku çekebilirsiniz.

Uyurken yastığınıza filan değmiyor (doğru takmışsanız), ilk denemelerinizde takmakta epey zorlanıyorsunuz, takınca garip geliyor beyninize değmiş gibi hissediyorsunuz ama sonra alışıyorsunuz.

Kısa süreli kullanımda ağrı sızım olmadı henüz. Bir kere takıp 6-7 saat uyudum o zaman ikinci kez takmaya çalışınca hafif yanar gibi oldu ondan başka bir şey olmadı.

Çıkartırken aniden çıkartmayın ama. Yavaş ve sakince çıkartın.

Forumlarda, sözlüklerde filan araştırırsanı görürsünüz ki yıllardır kullanan müdavimleri olan adamlar var hepsi durumlarından mutlu. Zaten çok zararlı bir şey olsa eczanede niye satılsın? Ki havuza girenlere filan kesinlikle öneriyorlar, havuz suyundan daha az zararlı olacağı kesin.

Önerim gürültüden çok şikayetçiyseniz eczaneden alın bir deneyin. Denemekten zarar gelmez. Eğer doğru taktıysanız, çok acılı bir ağrı oluşmadıysa (öyle bir şey olursa direkt çıkarın zaten), hemen "Kötü hissediyorum." diyip atmayın, alışma süreci isteyebilir. Aklınıza yatmadıysa google'a kulak tıkacı yazıp kendi araştırmanızı da yapabilirsiniz. 

Umarım okulda ders çalışmakta zorlananlar için bir çözüm olur.

Deneyimleriniz varsa paylaşmayı unutmayın sakın!!

Takma videosu: (Direk kulağınıza sokarak olmuyor.)