Soru sormak isteyenleri "En yeni yazının altına yorum atma" telaşesinden kurtarmak, başkalarının sorularını incelemek ve başkalarının sorularına cevap verebilmenizi sağlamak, ayrıca yakında yapmayı düşündüğüm yeni transferin okuyucu kitlem hakkında izlenim edinmesini sağlamak adına bu başlığı açmayı akıl edebildim sonunda. :)

Sorularınızı elimden geldiğince cevaplamaya çalışıyorum. Yalnız sorarken şunları göz önünde bulundurun:

***Altın Kural: Blogu en başta 12.sınıf sayısallar için yazdığı söyledim. Çünkü ben öyleydim. O yüzden cevap verirken hep ona göre veriyorum. Bu gruptan değilseniz sınıfınızı ve alanınızı belirtin. Eğer sayısal değilseniz fazla yardımcı olamayacağımı da bilin.

1- Ben de sizin kadar olmasa da meşgulüm. Mühendislik okumak zor iş evet. Gerçi tıp okusaydım bu blog hiç varolmazdı da neyse :)
2- Sorularınızın birçoğunun cevabı blogta mevcut. Arama özelliğini kullanmaktan çekinmeyin.
3- Özel sorularınızı mailden sorabilirsiniz ama mümkün olduğu sürece buradan sormaya çalışın.
4- Sorularınız ne kadar spesifik ve detaylı olursa, gerek benim cevaplarım gerek başkalarının cevapları o kadar detaylı olur bunu unutmayın.
5- 11.sınıf arkadaşlar soru sormadan önce "Ara Sınıflara Tavsiyeler" isimli yazıyı okusunlar. Herkes 11.sınıf mı çalışayım YGS mi diye soruyor. YGS çalışıp çok başarılı olanlar var evet. Ama ben YGS çalışmadım ve bunu nedenleriyle birlikte yazdım. Gerisi size ve sizinle birlikte hareket edecek dershane/okul'a kalmış. (Not: Bu arada 11.sınıf olup da günde aksatmadan 10-20 paragraf sorusu çözün tavsiyeme uyup da güzel sonuçlarla gelenler oldu bu da bir dipnot olsun size.)


Şu tip sorulara malesef cevap veremeyeceğim..
1- "Hiç çalışmadım. Napmalıyım?", tarzı oldukça genel sorular.
2- "MF'yim ne yapmalıyım?", tarzı zaten ne yapmanı söylemek için blog açtığım ve içini yazılarla doldurduğum sorular. (Evet berbat bir cümle oldu.)
3- "Final mi güvender mi?" tarzı hiç çözmedim kaynakları karşılaştırmamı bekleyen sorular. (Çözdüklerimi yazdım zaten.) 




Şu tip soruya hemen cevap vereyim:
- Azimliyazar üniversiteye geldin dötün mü kalktı? Ne bu havalar?

Cevap: Vallahi kardeş bu üniversite işi o kadar kolay bir iş değil. :)) Eve ödevlerimi ne zaman yapacağımı planlayarak geliyorum, mailimi açıyorum oradan da ödev yağıyor. Bilgisayar mühendisliği okuduğum için bir de yazılım alanında kendimi geliştirmem gerekiyor. Dizi izliyordum, oyun oynuyordum, bıraktım. Doğal olarak bloga yazın verdiğim kadar önem veremiyorum. En az 60-70 tane yazı yazdım. Bunun üzerine aynı şeyleri yazmamı benden bekleyenleri görünce her zaman eskisi kadar yardımcı olamıyorum.

Benim amacım akademisyen olmak. Yani şu anda yapmaya çalıştığım gibi ileride de öğreten biri olmak istiyorum. Akademisyen olmak için üniversitedeki not ortalaması önemlidir. İyi bir not ortalaması yapmak ise zor iştir. Sınavlara iyi çalışmanın yanı sıra projeler, ödevler, kompozisyon vs. hepsinden iyi puanlar almak gerekir. İşte siz başınızdaki sınav belasıyla uğraşırken biz de böyle şeylerle uğraşıyoruz. :) Ha sizin durum epey kötü, ama geçici, şunun şurasında 5 ay filan kaldı. Sabredin.