ÖNEMLİ! : Arkadaşlar lütfen artık sorularınızı yandaki Soru-Cevap resmine tıklayarak açılan blog yazısında sorun. Ben hepsini görüyorum. 14 Marttan itibaren kıyıda köşede kalmış soruları yayınlayıp yayınlamamak tamamen benim insiyatifimde. Neden derseniz Soru-Cevapları sadece bir yerde toplarsak herkes için faydalı olur + başkaları da sizin sorularınızı cevaplayabilir.

Hayır sizi unutmadım. Yoğundum mu diyeyim, teknik aksaklıklar mı diyeyim, hepsi üst üste mi geldi diyeyim. Yine de bu yazının bu kadar gecikmesi kabul edilemez bir olay. Hepinizden özür diliyorum.
(Teknik aksaklıktan kastım bu yazıyı aslında başkası yazacaktı, başka bir transfer, ama adam gazeteye yazmış, oranın yayınlanmasını bekleyeyim oradaki şeyleri onlar yayınlamadan senin bloga yazarsam etik olmaz dedi. Adam haklı, o yüzden ona LYS hakkında bir şeyler yazmasını rica edeceğim.)

Yazacak çok yeni bir şey yok ama bazı şeyleri hatırlatmakta fayda var.

* Çıkmış sorular (kaldıysa hala) acilen çözülmeli.

* Günde 2 deneme çözülmeli.

* Denemeleri mümkünse piyasadan tekil olarak alıp farklı yayın evlerinin denemelerini çözün, gidip fem 8li 10lu filan alıp durmayın.

* Hala konu eksiğiniz varsa, kapatın! Eskiden izlediğiniz videoları tekrar izleyin. Oldukça yararı olacaktır.

* Vakit artık tamamen masa başında geçirilmeli.

* Son 2 hafta çalışın, sadece son gün çalışmayın. Bunun nedeni psikolojik olarak baskı altına girmeyi (stresi) engellemek daha da önemlisi rahat uyumak. :)

* Son gün daha önce izlediğiniz keyifli bir filmi tekrar izleyin.

* Uykusuz kalmayı bırakın, erken yatıp alarm kurmadan erken kalkın.

* Vakit hep evde geçiyorsa ve çok sıkıcıysa geceleri birazcık da kendinizi rahat bırakabilirsiniz, ama tutup öğlen 4'te çalışmayı bitirip kendinizi saçma işlere vermeyin. Ekstradan bilgisayar ve bilgisayar oyunları kafayı yorar, vakti bunlarla geçirmeyin. Son gün film izleyin dedim bunu bilgisayardan izlemeyin mümkünse.

* Havalar pek iyi değil aman dikkat. (Gerçi ben Ankarada'yım bölgeye göre değişir.)

ÖNEMLİ - DEVAMSIZLIKLAR HAKKINDA

- Ben son 10 gün devamsızlık yapıp toplamda 8 gün devamsızlık kullanmıştım. Sonra bu devamsızlıklar LYS'de başıma iş açtı. Size bunu yapmanızı hiç ama hiç önermem. Son 1-2 hafta okulda yapacağınız çalışmanız çok daha verimli olur. Yoruluyorum diyorsanız 1 gün gidin 1 gün gitmeyin bari, veya ara sıra yarım gün gidin. direk olarak 10 gün devamsızlık yazdırmayın e-okula. O devamsızlık altın değerinde unutmayın.

- Not: Ben 8 gün devamsızlık yazmadan önce okula geldiğimde millet gelip muhabbet ediyordu, havalar da güzeldi bayağı. Onlara sınava 2 hafta kaldığını hatırlatın.

YGS HAKKINDA

* YGS özü itibariyle kolay bir sınavdır. Artık hepiniz soruları gördünüz. Birkaç tane ıncık cıncık soru olur, ama sınavdaki genel izleniminiz kolay olduğudur.

* Sınava başladığınız gibi çok acele ederek soruları çözmeyin ama çok yaymayın da. Matematik çözüyorsunuz ilk sorular kolay, gidip de ilkokul çocuğu gibi çözmeyin yani.

* Denemelerde hangi yolu izliyorsanız, ne teknikler kullanıyorsanız aynısını yapın, değişik şeyler denemeyin.

* Sınav esnasında karşınıza çıkan ilk yapamayacağınız soru moralinizi bozacaktır. Denemelerde bunlardan tonlarca vardı, ama YGS gerçek sınav olunca etkisi büyük tabii.

ARKADAŞLAR kimse sizden YGS'yi ful çekmenizi beklemiyor. Tek soruda pes etmeyin. O soruya sonradan dönüp yapabileceğinizi de unutmayın.

* Herkesin aynı sınava girdiğini unutmayın. Zorsa hepinize zor, kolaysa hepinize kolay.

* Öncelikleri belirleyin. Sayısalcılar için, sosyal önemli ama o kadar da değil. O dengeyi iyi kurmak lazım. Türkçe'yi ağır çözüp sosyale hiç bakmamak iyi bir şey değil, Matematik'te boşlarınız varken sosyali ağır çözüp vakit kaybetmek de iyi değil.

* Saate bakıp zamanınızı iyi planlayın.