Ben yavaş yavaş bitmeye başladım arkadaşlar. Sizin lysniz yaklaşırken benim de lysye girişimin yıl dönümüne yaklaşıyoruz. Zaten yazacak pek bir şey kalmamıştı son damlaları da tüketiyorum artık.

11.Sınıf arkadaşlar pek heveslenmeyin yani artık haftada bir yazı olayı pek olmayacak. Eskilerle idare edin. Size kalan yazılarımın ne olacağını açıklayacağım. Yazın Ders Çalışmak 2 olacak biri. Bir de eski yazıları güncelleyip dil bilgisi hatalarını düzelteceğim. (Aslında çoğunu samimi olsun diye yazmıştım, yapacağım yerine yapıcam yazmak gibi, ama artık doğru bulmuyorum.)

Mezun olacak arkadaşlar, blogu takibi bırakmayın. Bilgisayar mühendisliği düşünen arkadaşlara bilgi vereceğim ama klasik blog yazıları gibi olmayacak. Birinci sınıfta gördüğüm şeylerden basit bir ders hazırlayacağım ve öğreteceklerimi öğrettikten sonra bir kaç basit soruyla sizi test edeceğim. Testin sonucu önemli değil ama sizin benim bu birinci sınıfta uğraştığım şeylerden zevk alıp almamanız önemli çünkü işin ucunda birinci sınıfta bölümden bıkıp baştan hazırlanmak var. Üniversite hayatımdan biraz bahsedeceğim. Kişisel bir blog olduğunu söylemiştim o yüzden kişisel yazıları da sizin lysnizin bitmesinden itibaren yayınlayacağım. Bilmem belki hoşunuza gider yazılar. ^^

***

- Bu iki haftalık sürede, sınavdan önceki son hariç, yatmanızı önermem. 1 deneme bile hiçbir şey yapmamaktan iyidir.
- Hiçbir konuyu ihmal etmemenizi öneririm. Konuların uzmanı olmayın ama hakkında fikir sahibi olun, mantığını kavrayın. LYS 2013 Fizik sorularına bakarsanız bunun önemi daha iyi anlaşılıyor:

http://youtu.be/MlKMMEWo2UM

Bu ne arkadaşlar biri açıklasın bana?

Sizce bu soruyu son gün atışlara çalışan ve mantığı kapan adam yapamaz mı? Gayet de yapabilir. Ve bu adam benim gibi bu konudan bir sürü soru çözüp işi ezbere çözüme döken yani sınav sorunda düşüncelerini kontrol edemeyip önceden çözdüğü sorulardan dolayı kafası karışıp yanlış sonuç bulan adamın önüne de pekâla geçebilir.

Böyle fırsatları kaçırmayın. Her konuda bir fikriniz olsun.

- Hala ve hala, çıkmış LYS sorularını çözmediyseniz çözün Allah aşkına!
- M.E.B. kitaplarındaki ünite sonu değerlendirmelerine göz atmak da iyi bir fikir olabilir.

Sınav sırasına gelirsek:

- Denemelerde ne yapıyorsanız onu yapın, sınav düzeninizi bozmayın. Durup dururken integrali merak edip "Aaa oradan başlayayım." filan demeyin.
- Yukarıdakine paralel olarak, denemelerde çözdüğünüz hızla çözün sınavı. "Bu sınav bilgi sınavıdır. Rahat rahat çözüp hepsini bilmem, hızlı çözüp hata yapmamdan iyidir." diye düşünmeyin. Bakın geçen sınava fosladı millet. "O kadar integral çalışmıştım, integrali göremedim yaa..." diye ağladılar. Kolay sorulara karşı heyecanlanıp aşırı yavaş davranarak zamanını çarçur etmeyin, denemelerde nasılsa gerçekte de öyle. Özel bir tavır takınmayın yani.
- Sorular konusunda kafanız rahat olsun. Zorluğunu kolaylığını düşünmeyin. Zorsa herkese zor, kolaysa herkese kolay unutmayın.
- Sakın sınavdayken "Bu iş bitti. Diş hekimliği hayal, ben hemşire olacağım." gibi kuruntulara girmeyin. Tek sınavla her şey bitmiyor arkadaşlar. Oturun sorularınızı çözün.

Son olarak: Bu blogu gördüğünüzden beri takip edip yazılarımı okuduysanız - hepsini uygulamadıysanız bile - ve tabii yanında da ders çalıştıysanız :)) ben sınava yeterince değer verdiğinize inanıyorum. Çünkü benden başka kimselerin de tavsiyelerinizi dinlediğinizi ve tecrübeli kişilerden yardım almaya açık olduğunuzu, dolayısıyla kafasına göre takılan ve körü körüne çalışan biri olmadığınızı biliyorum. (Yoksa bu blogtan haberiniz olmazdı ama değil mi?) Bence yeterince uğraştınız ve emeğiniz karşılıksız kalmayacak. İnşallah sınavda da bir aksilik yaşamayıp hedeflediğiniz yola varırsınız.

Her şey gönlünüzce olsun.