Merhaba arkadaşlar!

Epeydir sesim soluğum çıkmıyordu, burada dersler çok yoğun geçti son birkaç hafta. Final haftasındayım, tek bir sınavım kaldı. Dolayısıyla benim için de esaret bitiyor, darısı başınıza :) Haziranda yeni yazılar yazmayı planlıyorum, aslında bu yazılar yeni okuyucularıma değil de daha çok eski okuyucularım için olacak (kaldıysa tabii), o yüzden önceden böyle bir yazıyla haber vereyim dedim.

Okulda 2 senem geçti, üniversite hayatıyla ilgili epey tecrübe edindim, dolayısıyla bununla ilgili bir şeyler yazacağım mutlaka.

Yalnız daha önemli bir mevzum var. Bu kişisel bir blog demiştim, hayalim Erasmusla bir ülkeye gidip bol bol gezi yazısı yayınlayıp burada yayınlamaktı. Erasmus'a başvurmadığım için bu hayalim gerçekleşemeyecek malesef.. Onun yerine okulun kendi anlaştığı bir okula başvurduğum, önümüzdeki şubatta Singapur'dayım. Fakat bundan önce Slovakya'da bir üniversitede staj buldum ve 11 Haziran'da Slovakyada olacağım. Artık orası nasıl, nasıl bir işte çalışıyorum, nereyi gezdim anlatırım size. :)

Takipte kalın!

*

YGS-LYS ile alakalı:

Maillere gelen detaylı sorulara hala cevap veriyorum (11.sınıfım ne önerirsin tarzı sorulara hala cevap veremiyorum çünkü ne cevap vereceğimi bilmiyorum, kaynak önerileri de aynı şekilde), buraya mesaj atarak soru soran arkadaşlar YGS-LYS Soru Cevap 4 başlığı hariç her yere soru sordukları için onlara da veremiyorum. Mail adresimi tekrarlayalım: dolkrutos@gmail.com
Lâkin şunu unutmayın ben sınavı vereli 2 yıl oldu ve 2 yıldır bu işlerden uzağım. Ben olsam bana danışmazdım.

Yalnız bir sıkıntı var, dershaneler kapatıldığı için buradaki yazılara bir güncelleme gelmek zorunda. 100 tane yazıyı uğraşıp tek tek güncellemem ve bunu yaparken de durumu analiz edip alternatif çözümler üretmem kısacası kâhinlik yapmam gerekecek ki "yeni sistemle şöyle çalışarak başarılı olursunuz" diyebileyim. Bu da zor.

Benim "dershaneye gidin" öğüdünü verirken düşüncem şunlardı:
- Dershane konuları günlere iyi dağıtmanızı sağlar çünkü bir plan üzerine hareket ederler ve tecrübeli oldukları için bu planı iyi uygularlar.
- Dershanede hocalara soru sorabilirsiniz.
- Denemelerle sıralamanızı sık sık görebilirsiniz. Denemelerle kaç net yaptığınızı karşılaştırırsınız ama sıranızı göremezsiniz ve tüm sınavlarda önemli olan kaç net yaptığınız değil sıranızdır.

Dolayısıyla bunlara alternatif bulmanız gerek. Ben yazılarımı güncellemek yerine fikirlerimi direkt olarak buradan paylaşayım:
* Kurs, etüt merkezi cart çurt artık ne varsa bunların haftalık planı vs varsa bunları alın, eski dershane hocalarıyla vs. konuşun. Özetle bir program edinin, kendiniz program yapmayın. Program da her zaman dediğim gibi 16:30-18:30 arası fizik şeklinde değil konu konu olmalı, normalde dershanede bu haftada şu konular biter şeklinde bir programa ihtiyacınız var.
* Soru sormak için etüt merkezi gibi bir şey varsa yazılmanızı tercih ederim. Forumlarla falan uğraşmayın, internet dikkat dağıtıcıdır, soru sormaya girersiniz kendinizi agar.io oynarken bulursunuz. (Not: Bu oyunda final haftasında birinci oldum, birinci olunca hücre çok yavaş ilerliyordu sıkıldım bıraktım bir daha oynamadım, siz de sıkılacaksınız, oynamayın. Zaten bunun yüzünden bir tane finalimi batırdım.)
* İl çapı ve Türkiye çapı denemeler her yerde var, araştırın girin. Tek sıkıntı hepsinde öğrenci profili farklı olacağından sıralamalarınızı karşılaştırmak zor olur. O yüzden oluyorsa bir lisenin, kursun veya etüt merkezinin denemelerine düzenli katılmaya çalışın. Olmuyorsa yapacak bir şey yok.