Selam. Blogu okuyup YKS'ye bu sene gireceklere sonuçlarınız hayırlı olsun. Bilgisayar mühendisliği tercih etmeyi düşünenlere veya kararsızlara kısa bir yazı gireyim dedim.

Blogu açmamın üzerinden 10 sene geçti. 10 sene önce burada bilgisayar mühendisliği şöyle güzel, dersler böyle böyle, yazılımcı olmak isteyenler neden bilgisayar okumalı vs. diye methiyeler düzüyorduk.

Artık bunlara pek gerek kalmadı, sıralamalar uçtu. 2013'te Bilkent Bilgisayar'a en tepeden girmiştim şimdi 2013'teki sıralamayla %50 burslu olarak zar-zor girebiliyorum. Bilgisayar mühendisliği yurt dışına kaçmak isteyenler veya evinden yurt dışına çalışıp Türkiye'de döviz kazanmak isteyenler için biçilmiş kaftan bi meslek oldu. 

2013'te "bilgisayar yazmayın tıp yazın iş garantisi var" veya "bilgisayar yerine elektronik yazın biz beyaz eşya falan üretiyoruz yazılım üretmiyoruz" gibi sığ argümanlar vardı. Bunların artık çok bi geçerliliği kalmadı :) 

Bilgisayar mühendisliğinde, yazılım ve bilhassa yapay zekâda olan gelişmelerle bu alanın hem ne kadar geliştiğini ve geliştikçe de ilgiyi üzerine çekip bu mesleği yapanlara talep doğuracağını fark etmişsinizdir.

Özellikle zengin ama yaşlanan, gençlerinin tuzu kuruluktan pek de mühendislik yapmak istemediği veya iş beğenmediği Avrupa da kalifiye eleman bulamayıp dışarıdan ithal ediyor ve kalifiye elemanlara vize alımını kolaylaştırıyor. 

Yani artık bilgisayar mühendisliği şöyle süper böyle iyi diye uzun uzun yazmaya gerek yok, azıcık sosyal medyaya Twitter'a bakan durumun farkındadır.

Yine de sorulara açığım, bana küçükken aldığım şu saçma mail adresinden yazabilirsiniz, eheh: dolkrutos@gmail.com

Önümüzdeki yazılarda görüşmek üzere,

azimli